Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Başkan Mirza'dan açıklamalar

Başkan Mirza

1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'nın iptali için dava açtık”

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Şubat ayı meclis toplantısında belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
PAZAR YERİ PROJESİ
17 Eylül Mahallesi’ndeki Pazar yerinin yapımına, 7.2.2015 Cumartesi günü kurban kesilerek başlanacağına dikkati çeken Mirza, şunları söyledi:
“Cumartesi günü, saat 15.00’te kesilecek kurban ile pazar yerinin yapımını başlatacağız. Hafriyat işinin bitmesinden sonra ayrıca bir de temel atma töreni düzenleyeceğiz. Böylece, sanıyorum artık pazar yeri konusunda, Bandırma’daki dedikodular da son bulur.”
Mirza, yeni pazar yerinin belediyeye maliyetinin 20 milyon lirayı bulacağını, bu paranın, belediyenin öz kaynaklarından sağlanacağını belirtti.
ESKİ ELEKTRİK FABRİKASI
Eski elektrik fabrikasının restorasyon işinin bitmek üzere olup teslim alınma aşamasında bulunduğunu vurgulayan Mirza, şu bilgiyi verdi:
“Bu bina, tarihi yapıt kapsamında bulunduğundan, aslına uygun şekilde restore edildi. Salon, 204 kişilik kapasiteye göre hazırlanıyor. Ancak salonun koltuklarını sabit yapmayacağız. Koltuklar, taşınabilir olacak. Çünkü bu salonu çok amaçlı kullanmayı, burada küçük çaplı tiyatrolar sergilemeyi, toplantılar yapmayı ve sergiler açmayı plânlıyoruz. Hatta gerekirse bu salonda nikah bile kıyılabilir. Salonun sahnesi tiyatro için biraz küçük, ancak küçük çaplı oyunlara açılabilir. Şimdi, salonun perde, ışık ve ses düzeni hazırlanıyor. Bir firma da, salonun iç dizaynını kendilerinin yapmak istediğini bize bildirdi.”
KIRSAL MAHALLELERE HİZMET
Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nün, önümüzdeki iki yıl için yaptığı plânlamayla Bandırma’nın eski köyleri, yeni kırsal mahallelerine de hizmet götürüleceğine dikkati çeken Belediye Başkanı D ursun Mirza, “Bu mahallelerimizin yollarını ve meydan düzenlemelerini yapacağız. Ayrıca bu kırsal mahallelerimize çocuk parkları da kazandıracağız” dedi.
FESTİVAL ÖNE ÇEKİLDİ
Her yıl haziran ayı içinde yapılan Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali’nin bu yıl, 28-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında, dört gün süreyle gerçekleştirileceğini açıklayan Mirza, şöyle konuştu:
“7 Haziran 2015’te gerçekleşecek milletvekilliği genel seçimin düşünerek, bu yıl 26.’sını düzenleyeceğimiz festivalimizi 28-31 Mayıs tarihleri arasına çektik. Yine, bu yılki Ramazan etkinliklerimizi de 17 Haziran-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapacağız.”
BANDIRMASPOR VAZGEÇİLMEZİMİZ
Bu yıl, PTT 1. Ligi’ne yükselme yolunda bulunan Bandırmaspor’a desteklerini de sürdürdüklerine dikkati çeken Mirza, şunları söyledi:
“Bildiğiniz gibi Bandırmaspor Kulübü’ne 565 bin liraya bir otobüs aldık. Bu otobüsün şoförü ve mazot giderlerini de belediye olarak biz karşılıyoruz. Kentimizin cadde ve sokaklarını donatmak için 3 bin adet Bandırmaspor bayrağı hazırlatıyoruz. Ayrıca kulübümüze fikstür, takım posteri ve afiş basımı desteği de veriyoruz. Bandırmaspor, bizim vazgeçilmez değerimizdir. Ayyıldız tepe Mahallesi’ndeki tır parkımızın işletmeciliğini de Bandırma Spor, Gençlik ve Kültür Vakfı’na verdik.”
CEMEVİ YAPILACAK
Alevi ve Kültür Derneği’nin isteği doğrultusunda Bandırma’ya bir cemevi de yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Dursun Mirza, şu bilgiyi verdi:
“Cemevleri de bir ibadethanedir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin de bu konuda kararları bulunuyor. Biz, ülkemizde yaşayan herkesi din, ırk, mezhep ayırmaksızın birinci sınıf vatandaş olarak görüyoruz.”
1/100 BİNLİK PLÂNA DAVA
Belediye olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1/100 binlik Çevre Düzeni Plânı’nın iptali için dava açtıklarına işaret eden Mirza, “Bandırma ve Erdek için büyük çevre sorunları riski taşıyan bu plânın uygulanmaması için tüm yasal haklarımızı kullanmaya kararlıyız” diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false